Preview Mode Links will not work in preview mode

Break A Leg är podden som pratar fotboll och skador. Följ med bakom kulisserna och hör hur klubbarna arbetar, hur spelarna tänker och vad forskningen visar. Podden görs av William Valkeaoja, Jacob Gudiol och Henrik Lydén.

Nov 28, 2021

I vårt allra sista avsnitt tar vi en närmare titt på vad som händer när allt tar slut. Hur mår egentligen de professionella fotbollsspelarna efter sina karriärer? Och vilka utmaningar ställs de inför?

Till vår hjälp har vi Magnus Erlingmark och Peter Martinsson, båda representanter för...


Nov 14, 2021

Vi zoomar in på en skada som, lite beroende på hur man räknar, förmodligen är en av fotbollens allra vanligaste: lårkakan.

Dessutom pratar vi åter igen om hjärnskakningar. Hur går det medicinska teamet till väga för att utreda om det rör sig om en hjärnskakning? Och hur hjälps den hjärnskakade...


Oct 31, 2021

Vilka konsekvenser får en allvarlig knäskada i ungdomen för möjligheten att bli en professionell fotbollsspelare? Och vad händer egentligen med knähälsan på sikt efter en främre korsbandsskada?

Vi har tagit hjälp av Alexander Sandon, landslagsläkare för det svenska U19-landslaget, och Anne Fältström,...


Oct 17, 2021

Vi pratar om den professionella fotbollens tredje vanligaste skada: fotledsstukningen. Dessutom utgår vi från egna aktuella erfarenheter när vi diskuterar vad som händer när knäskålen far ur led.

Följ podden på instagram och värdarna på twitter (William ValkeaojaJacob Gudiol och Henrik Lydén) respektive...


Oct 3, 2021

Vi snackar om skador på nyckelbenet och ser över de två vanligaste skadorna: frakturer och luxationer. Dessutom har vi en längre diskussion om färgglad, elastisk tejp och stämningen i den virtuella studion blir stundtals riktigt dålig.

Följ podden på instagram och värdarna på twitter (William ValkeaojaJacob...